Ωράριο Λειτουργίας
 • clockΔευτ-Τετ 13:00 – 21:00
 • Πέμπτη 10:00 – 15:00
 • Παρασκευή 13:00 – 21:00
  Σάβ-Κυρ. KΛΕΙΣΤΑ
Στοιχεία Επικοινωνίας
 • clockΤηλ: (+30) 2810225870
  (+30) 697 419 7722
 • black-envelopeEmail: [email protected]
Ρωτήστε τον ειδικό

  user-3

  email-2

  smartphone

  Σταθεροποίηση δοντιών - Retainer

  Σταθεροποίηση δοντιών – Retainer, Aθανάσιος Τολούδης

  Επιστημονικές μελέτες (Little et al.) δείχνουν ότι τα δόντια κινούνται σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Εάν τα δόντια δεν συγκρατούνται από το εσωτερικό συρματάκι/ναρθηκάκι μετά το τέλος της θεραπείας, οι πιθανότητες είναι 80% ότι τα δόντια θα μετατοπιστούν ξανά. Για αυτόν τον λόγο, συνιστούμε να τη σταθεροποίηση δοντιών – retainer για τη διατήρηση του αποτελέσματος για πολλά χρόνια.

  Το πρωτόκολλο της TOLOUDIS ORTHODONTICS για τη σταθεροποίηση των δοντιών περιλαμβάνει τα εξής:

  Σταθεροποίηση δοντιών με γλωσσική συγκράτηση (Lingual Retainer)

  Πρόκειται για σύρματα υψηλής ακρίβειας που κατασκευάζονται στο εργαστήριο τα οποία κολλιούνται στην εσωτερική επιφάνεια των δοντιών της άνω και της κάτω γνάθου με τη βοήθεια ειδικής κόλας προκειμένου να αποφευχθούν ανεπιθύμητες μετακινήσεις των δοντιών. Η εισαγωγή της συγκράτησης δεν επηρεάζει την προφορά, ούτε αυξάνει την πιθανότητα τερηδόνας εάν υπάρχει επαρκής και σωστή στοματική υγιεινή. Η γλωσσική συγκράτηση (lingual retainer) χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική και την ορθοδοντική για δεκαετίες. Το σύρμα συνδέει τα δόντια με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε η θέση των δοντιών να παραμένει σταθερή και να μην μπορεί να αλλάξει. Αυτό είναι απαραίτητο διότι τα δόντια μπορούν να κινούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας και επειδή μετά το ίσιωμα των δοντιών υπάρχει γενικά μια τάση να επιστρέφουν στην αρχική τους θέση.

  Σταθεροποίηση δοντιών με διάφανους νάρθηκες 

  Οι ασθενείς του TOLOUDIS ORTHODONTICS συμπληρωματικά της εφαρμογής σύρματος για γλωσσική συγκράτηση, λαμβάνουν, πάντα, επιπλέον διάφανους νάρθηκες ως συγκράτηση. Οι νάρθηκες είναι ατομικοί, αφαιρούμενοι, κατασκευασμένοι από πλαστικό.

  Αρχικά, αμέσως μετά το πέρας της ορθοδοντικής θεραπείας, συνιστάται να τοποθετούνται στα δόντια κάθε βράδυ. Έπειτα από συνεννόηση με τον ορθοδοντικό, ο χρόνος μπορεί να ελαχιστοποιηθεί. Ωστόσο, οι νάρθηκες πρέπει να φοριούνται τουλάχιστον ένα βράδυ της εβδομάδας. Εάν αποδειχθεί ότι οι νάρθηκες σταθεροποίησης δεν ταιριάζουν πλέον απόλυτα στα δόντια και υπάρχει η αίσθηση ότι είναι πιο δύσκολο να εισαχθούν ή εμφανίζεται αίσθημα πίεσης στα δόντια, τότε ο θα πρέπει να αυξήσετε τη συχνότητα χρήσης τους, τοποθετώντας τους κάθε βράδυ στα δόντια και να κλείσετε ραντεβού για επίσκεψη στο ιατρείο μας.