Ωράριο Λειτουργίας
 • clockΔευτ-Τετ 13:00 – 21:00
 • Πέμπτη 10:00 – 15:00
 • Παρασκευή 13:00 – 21:00
  Σάβ-Κυρ. KΛΕΙΣΤΑ
Στοιχεία Επικοινωνίας
 • clockΤηλ: (+30) 2810225870
  (+30) 697 419 7722
 • black-envelopeEmail: [email protected]
Ρωτήστε τον ειδικό

  user-3
  email-2
  smartphone

  Τα δόντια κινούνται για μια ζωή!

  Retainer, Aθανάσιος Τολούδης

  Επιστημονικές μελέτες (Little et al.) Δείχνουν ότι τα δόντια κινούνται σε ολη τη διαρκεια της ζωης μας. Εάν τα δόντια δεν συγκρατούνται από το εσωτερικο συρματάκι/ ναρθηκάκι μετά το τελος της θεραπείας, οι πιθανότητες είναι 80% ότι τα δόντια θα μετατοπιστούν ξανά. Για αυτόν τον λόγο, συνιστούμε να φοράτε σταθεροποίηση- RETAINER για την διατήρηση του αποτελέσματος για πολλά χρόνια!

  Το πρωτόκολλο μας για την σταθεροποίηση των δοντιών.

  Η εισαγωγή γλωσσικης συγκρατησης (Lingual Retainer)

  Πρόκειται για σύρματα υψηλής ακρίβειας που κατασκευάζονται στο εργαστήριο, τα οποία κολλιούνται στις εσωτερικές επιφάνειες των δοντιών με τη βοήθεια ειδικής κόλας προκειμένου να αποφευχθούν ανεπιθύμητες μετακινήσεις των δοντιών. Η εισαγωγή της συγκράτησης δεν επηρεάζει την προφορά, ούτε αυξάνει την πιθανότητα τερηδόνας εάν υπάρχει επαρκής και σωστη στοματική υγιεινή. Η γλωσσική συγκράτηση χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική και την ορθοδοντική για δεκαετίες. Το σύρμα συνδέει τα δόντια με τετοιο τροπο έτσι ώστε η θέση των δοντιών να παραμένει σταθερή και να μην μπορεί να αλλάξει. Αυτό είναι απαραίτητο διότι τα δόντια μπορούν να κινούνται καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας και επειδή μετά το ίσιωμα των δοντιών, υπάρχει γενικά μια τάση να επιστρέφουν στην αρχική τους θέση.

  Οι ασθενείς του TOLOUDIS ORTHODONTICS λαμβάνουν επιπλέον διάφανους νάρθηκες ως συγκράτηση

  Επιπλέον, οι ασθενείς μας λαμβάνουν πάντα ατομικούς, αφαιρούμενους νάρθηκες κατασκευασμένους από διαφανές πλαστικό. Συνιστώνται αρχικά κάθε βράδυ μετά το τέλος μιας ορθοδοντικής θεραπείας. Μετά από συνεννόηση με τον ορθοδοντικό, ο χρόνος μπορεί να ελαχιστοποιηθεί. Ωστόσο, οι ναρθηκες πρέπει να φοριούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα το βράδυ. Εάν αποδειχθεί ότι ο ναρθηκας σταθεροποιησης δεν ταιριάζει τέλεια πλέον κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και υπάρχει μια αίσθηση ότι είναι πιο δύσκολο να εισαχθεί ή εμφανίζεται μια αίσθηση πίεσης στα δόντια, προτείνουμε να αυξήσετε το χρόνο που το φοράτε σε κάθε βράδυ και να κλείσετε ραντεβού το ιατρείο μας .